Yrityksen nimikilpi kaiverrettuna ja irtokirjaimin

Yrityksen nimikyltti kaiverrettua messinkiä.

Yrityksen nimikilpi kaiverrettuna ja irtokirjaimin

Yrityksen nimikilpi on mahdollista toteuttaa useasta eri materiaalista, eri valmistustustekniikoita käyttäen. Nimikilven valinta kannattaa aloittaa materiaalivalinnalla. Mikä materiaali sopii parhaiten yrityksen imagoon, tai kiinteistöön? Eri materiaalien visuaalinen ilme voi olla hyvin erilainen ja eri materiaaleilla on myös erilaisia hyödynnettäviä ominaisuuksia.  Tässä artikkelissa materiaaleista ja ominaisuuksista tiivistetysti.

NIMIKIKILPI MESSINKIÄ TAI KUPARIA

Messinki on materiaalina ajaton ja tyylikäs. Messinkiä on käytetty paljon nimikylttinä kiinteistöjen julkisivuissa, sekä sisätiloissa. Materiaalina messinki sopii erityisesti arvorakennuksiin, mutta messinkikilpi antaa laadukkaan vaikutelman myös uusien rakennusten yhteydessä. Messinkikilpeä käytetäänkin paljon uusien asuinkiinteistön nimilaatoissa.

Materiaalina messinki on hyvin työstettävissä. Messinkiin kaiverrettu teksti voidaan patinoida tummaksi tai maalata haluttuun sävyyn. Messinkikilpeen voidaan kiinnittää myös irtokirjaimet, ja myös irtokirjaimet voidaan patinoida. Messinkikilpeen voidaan kiinnittää myös logotarra ja viimeistellä kilpi suojalakkauksella. Myös kilven kiinnitystapa viimeistelee kyltin. Vaihtoehtoina läpiruuvit tai piilotapit.

Kupari on ominaisuuksiltaan hyvin paljon messingin kaltainen.

Yrityksen nimi messinkikilvessä. Tarrasta tehty logo, kilpi hiottu ja lakattu.

Yrityksen nimi messinkikilvessä. Tarrasta tehty logo, kilpi hiottu ja lakattu.

Kisällinkilpi tummaksi patinoitua messinkiä.

Yrityksen logo kisällinkilvessä. Materiaali tummaksi patinoitu messinki.

yrityksen logokilpi messingistä on tyylikäs ja arvokkaan näköinen.

Yrityksen kyltti, logo ja teksti kaiverrettu messinkiin. Kaiverrus patinoitu tummaksi, hiottu ja suojalakattu.

Talonumero messingistä. Kilpi aukileikatuilla numeroilla

Messinkikyltti aukileikatulla tekstillä (numeroilla).

Yrityksen nimikilpi aukileikattua, hiottua ja lakattua kuparia

Aukileikattu kuparilevy. Yrityksen logo on läpileikattu, kupari hiottu ja lakattu.

NIMIKILPI ALUMIINIA

Alumiini on materiaalina erinomainen nimikilpien valmistukseen. Alumiinikilpiä käytetäänkin paljon kiinteistöjen opastetauluina ja nimikyltteinä. Alumiini on materiaalina kevyt, mutta kestävä. Alumiini on myös helposti kaiverrettavissa ja maalattavissa. Luonnonvärieloksoitu alumiini on pinnaltaan valmiiksi tyylikäs ja kestävä ilman minkäänlaista käsittelyä.

Alumiinikylttiin teksti tai logo voidaan joko kaiverretaan tai lasermerkata. Lasermerkkauksella esimerkiksi valokuvan piirtäminen alumiinilevyyn on mahdollista. Teksti ja logo voidaan valmistaa myös tarrasta, tai alumiinilevyä voidaa käyttää esimerkiksi pohjana akryylikirjaimille. Alumiinikylttiin teksti voidaan toteuttaa myös irtokirjaimin.

Kaiverruksessa on mahdollista käyttää myös tehdasvärjättyjä alumiineja, joista löytyy valmiita väripintoja. Tehdasvärjättyjen alumiinikylttien värisävyt ovat valkoinen, sininen, punainen, vihreä, hopea ja musta. Näissä kaiverrus voidaan jättää kirkkaalle alumiinipinnalle – tai kaiverrus voidaan polttomaalata haluttuun sävyyn. Alumiinikilven kiinnitystapa viimeistelee kyltin. Vaihtoehtoina läpiruuvit tai piilotapit.

Esimerkkejä muutamista valmistustekniikoista.

Yrityksen logokilpi maalattua alumiinia. Teksti aukotettu.

Läpileikattu mustaksi maalattu alumiinikilpi.

Konekilpi alumiinia. Nimi kaiverrettu ja maalattu kilpeen.

Yrityksen logo kaiverrettu ja maalattu alumiinikilpeen.

Alumiinikyltti. Logo ja teksti jyrsitty koholle 5mm alumiinilevyyn. Viimeistelynä pohjan ylimaalaus siniseksi, tekstit ja kehys hiottu.

Alumiininen nimikilpi. Logo ja teksti jyrsitty koholle 5mm alumiinilevyyn. Viimeistelynä pohjan ylimaalaus siniseksi, tekstit ja kehys hiottu.

Tilan nimikyltti mustaksi maalattua 5mm alumiinia. Koko 100x100cm.

Nimikyltti mustaksi maalattua alumiinia.

Nimikilpi rst

Haponkestävä teräs, eli RST on tyylikäs ja kestävä kilpimateriaali. Haponkestävään teräkseen kaiverretut opasteet ja kilvet luovat hillityn ja ajattoman vaikutelman.

Teräskilpeen teksti ja logo kaiverretaan tai lasermerkataan. Tekstikaiverrus maalataan haluttuun sävyyn ja pinta hiotaan, jotta teräksen tyylikäs pintakiilto saadaan esiin. Lasermerkkauksella esimerkiksi valokuvan, symbolin tms. piirtäminen teräslevyyn on mahdollista. Lasermerkkauksella tekstiä ja kuvaa saadaan myös eri sävyinä. Teräskilvessäkin kiinnitystapa antaa kilvelle loppusilauksen. Vaihtoehtoina läpiruuvit tai piilotapit.

Esimerkkejä muutamista valmistustekniikoista.

Teräksestä valmistetut wunderbaum logokyltit.

Erikoiskilpi ruostumatonta terästä, kuvio leikattu (Wunderbaum), logot lasermerkattu.

Kone- ja laitekilpi ruostumatonta terästä. Tekstit kaiverrettu ja maalattu

Kilpi ruostumatonta terästä. Tekstit kaiverrettu ja maalattu

Nimikyltti taloon. Materiaali ruostumaton teräs, nimi aukileikattu.

Nimikilpi, materiaali ruostumaton teräs, nimi aukileikattu.

 

 

 

NIMIKILPI kaiverrusMUOVIA

Muovikilpi on kylttimateriaalina hyvin monikäyttöinen ja helposti työstettävissä. Eriväriset kaksi- tai kolmikerrosmuovit voidaan joko kaivertaa tai leikata. Muovikilpien valmiit värivaihtoehdot ovat valkoinen/musta tai musta/valkoinen, sininen/valkoinen, punainen/valkoinen sekä keltainen/musta. Esimerkkikuvina tässä  numero-opasteet, sekä nimikyltti. Kaiverrusmuovista on mahdollista tehdä myös yrityksen nimikyltti oikealla tekstityypillä.

Opasteet kerrostalon varastotiloihin kaiverretusta muovista

Numero-opasteet sinistä kaiverrusmuovia.

Nimikyltti postilaatikkoon kaiverrusmuovista

Nimikyltti mustaa kaiverrusmuovia

 

 

 

 

 

 

nimikilpi akryylia

Akryylikilvet soveltuvat sisäkäyttöön. Akryylista saa  keveitä ja näyttäviä opasteita ja nimikilpiä. Akryylin teksti ja kuviot voidaan myös lasermerkata. Näin myös akryyliin voidaan siirtää esimerkiksi logo tai kuva.

Huoneen nimikyltti akryylistä. Taustalle teipattu tarrateksti. Kiinnitys läpiruuvein.

Ovikyltti akryylia, taustalle teipattu tarrateksti. Kiinnitys läpiruuvein.

 

 

 

 

 

 

 

Kirkkaan akryylitekstin taakse voi myös lisätä esimerkiksi mustan tai valkoisen akryylin, jolloin kirjaimet saavat lisäsyvyyttä. Kirkkaan akryylin voi myös teipata haluttuun väriin ja sen jälkeen leikata laserleikkurilla tarvittavaan muotoon tai fonttiin. Akryylikirjaimet voi myös kiinnitää akryyli- tai alumiinilevyyn ja sen jälkeen levy voidaan kiinnittää seinään, asentaa vaijereiden varassa kattoon, ruuvikiinnityksellä seinään tai suoraan pöydälle L-malliin taivutettuna

Esimerkkejä muutamista valmistustekniikoista.

Akryylinen nimikyltti

Yrityslogo akryylista. Pohja sininen akryyli, irtokirjain leikattu laserilla.

Akryylikyltti merkin logokylttinä

Logokyltti akryylia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kysy lisää mahdollisuuksista toteuttaa yksilöllinen nimikilpi!Miten voimme auttaa?