Muistolaatta

muistolaatta

Hautakiveen voidaan nimikaiverruksen sijaan asentaa muistolaatta, jossa tekstit on kaiverrettu, merkitty kohokirjaimin tai lasermerkattu. Muistolaatan koko, muoto ja tekstityyppi toteutetaan toiveen mukaisesti, samoin kiinnitystapa. Muistolaatat valmistetaan ammattitaidolla laadukkaista materiaaleista.

Valmistamme muistolaattoja messingistä, haponkestävästä teräksestä (RST), alumiinista, sekä kuparista. Esimerkkikuvien jälkeen lisätietoa muistolaattojen valmistusmateriaaleista.

Lähetämme muistolaatat valintanne mukaan joko kotiin tai lähimpään noutopisteeseen. Myös mahdollisuus noutaa meiltä Lahdesta. Lahden ja Hollolan alueella muistolaattojen asennuspalvelu.

Muistolaatan lisäkaiverrus

Entisöimme ja teemme muistolaattoihin lisäkaiverruksia. Alkuperäisestä valmistustavasta riippuen tekstit kaiverretaan tai valmistetaan uudet irtokirjaimet. Samalla lisätään mahdolliset uudet tiedot.

 

Muistolaatta lemmikille

Valmistamme lemmikkien muistolaatat toiveen mukaiseen muotoon ja kokoon. Muistolaatta on mahdollista toteuttaa esimerkiksi lemmikin hahmona. Lemmikin muistolaattaan voidaan teksti joko kaivertaa, lasermerkata tai kiinnitään teksti irtokirjaimin. Myös symbolien kaiverrus tai lasermerkkaus.

Muistolaatan valmistusmateriaalit ovat messinki, haponkestävästä teräs (RST), alumiini ja kupari. Myös muut materiaalit mahdollisia. Esimerkkikuvien jälkeen lisätietoa muistolaattojen valmistusmateriaaleista.

Lähetämme muistolaatat valintanne mukaan joko kotiin tai lähimpään noutopisteeseen. Myös mahdollisuus noutaa meiltä Lahdesta.

Muistolaatan materiaalivaihtoehdot

Muistolaatta messinkiä

Messinkinen muistolaatta on kaunis, klassinen ja kestävä.

Muistolaatta valmistetaan kaivertamalla teksti messinkikilpeen. Teksti voidaan viimeistellä messingin väriseen kilpeen tummaksi patinoimalla, tai patinoida messinkikilpi tummaksi ja kaivertaa teksti merssinginvärisenä. Teksti voi olla myös messinki-irtokirjaimin, ja myös kirjaimet voivat olla joko messinginväriset tai patinoidut. Materiaalin eri vahvuudet antavat vielä lisämahdollisuuksia; kaiverrus voidaan toteuttaa esimerkiksi jättämällä tekstiosuus korkeammaksi ja kaivertaa kilpeä tekstin ympäriltä.

Messinkinen muistolaatta valmistetaan toiveen mukaiseen muotoon ja kokoon. Perinteisen suoran tai ovaalin muodon lisäksi on mahdollista toteuttaa muistolaatta esimerkiksi veneen, puun jne. muotoisena. Messinkiin voidaan kaivertaa myös symboleja, tai valmistaa erillinen symboli.

Hionta ja lakkaus viimeistelee kilven ja myös suojaa sitä sään vaikutuksilta. Halutessa muistolaatta voidaan jättää lakkaamatta, jolloin sään vaikutus tulevat ajan myötä kilvessä näkyviin.

Kiinnitysvaihtoehtoina messingistä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein. Kevyemmät pysyvät kiinni myös liimaamalla.

Muistolaatta alumiinia

Muistolaatta alumiinia on kestävä ja tyylikäs.

Luonnonvärieloksoitu alumiini on pinnaltaan valmiiksi tyylikäs ja kestävä ilman minkäänlaista käsittelyä. Alumiininen muistolaatta voidaan kuitenkin viimeistellä maalaamalla. Muistolaattaan voidaan myös aukileikata symboli, nimi ja kuva. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien merkkauksen muistokilpeen. Materiaalin eri vahvuudet antavat myös lisämahdollisuuksia; kaiverrus voidaan toteuttaa esimerkiksi jättämällä tekstiosuus korkeammaksi ja kaivertaa kilpeä tekstin ympäriltä.

Alumiininen muistolaatta voidaan valmistaa eri muotoon muotoon ja kokoon. Perinteisen suoran tai ovaalin muodon lisäksi on mahdollista toteuttaa muistolaatta esimerkiksi luonnonaiheisena tai jonkin esineen muotoon. Myös alumiinista voidaan kaivertaa erillisiä symboleja.

Kiinnitysvaihtoehtoina alumiinista valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit, sekä liimaus.

Muistolaatta ruostumatonta terästä

Haponkestävästä teräksestä valmistettu muistolaatta on ajaton ja kestävä.

Ruostumattomasta teräksestä (RST) valmistetun muistolaattaan teksti joko kaiverretaan tai lasermerkataan. Kaiverrus maalataan haluttuun sävyyn ja pinta hiotaan, jotta teräksen tyylikäs pintakiilto saadaan esiin. Muistolaattaan voidaan myös merkitä esimerkiksi symboli joko kaivertamalla tai lasermerkkaamalla.

Ruostumattomasta teräksestä voidaan myös valmistaa muistolaatta esimerkiksi luonnonaiheisena tai jonkin esineen muotoon.

Kiinnitysvaihtoehtoina ruostumattomasta teräksestä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys, läpiruuvit tai liimaus. Kiinnitys myös korokeholkein.

Muistolaattaan on kaiverrettu ja patinoitu tekstit, viimeistelynä lakkaus.
Muistolaattaan on kaiverrettu ja patinoitu tekstit, viimeistelynä lakkaus.
Miten voimme auttaa?