Messinkinen muistolaatta kertoo dramaattisen tarinan Suomen merisotahistoriasta

Messinkinen, kevyesti patinoitu muistolaatta. Otsikot kaiverrettu, teksti ja kuva UV-tulostettu.

Messinkinen muistolaatta kertoo dramaattisen tarinan Suomen merisotahistoriasta

Tyylikkään messinkikilven valmistus on monivaiheinen projekti, missä koneet hoitavat osuutensa, mutta paljon jää vielä käsityönä tehtäväksi.

Valmistimme Suomenlinnaan upean muistolaatan yli kahdensadan vuoden takaisen tapahtuman muistoksi. Muistolaatta kuvaa vuoden 1788 Kustaa III -sodan kaappausdraamaa, missä ruotsalainen linjalaiva Kronprins Gustav Adolf ajoi karille ja jäi venäläisten vangiksi. Miehistö otettiin kiinni, laiva ryöstettiin ja sytytettiin palamaan, minkä seurauksena se ajelehti kunnes upposi. Aikalaiset seurasivat tapahtumaa Suomenlinnan rannoilta.

Laivan hylky löydettiin vasta kaksisataa vuotta tapahtuman jälkeen Harmajan edustalta.

Messinkilaatta kuvaa yksityiskohtaisen tarkasti tätä kahdensadan vuoden takaista tapahtumaa. Kevyesti patinoituun messinkilaattaan otsikot on kaiverrettu ja teksti, sekä kuva ajelehtivasta laivasta UV-tulostettu. Viimeistelynä muistokilvessä on suojalakkaus. Kuva laivasta on saatu kuvaamalla tapahtumaa kuvaava aikalaisteos.

Hieno muistolaatta, projekti ja sijainti!

Muistolaatan asennus Suomenlinnaan. Muistolaatta kuvaa v.1788 Kustaa III -sodan kaappausdraamaa, jossa ruotsalainen linjalaiva Kronprins Gustav Adolf ajoi karille ja upposi.

Messinkinen muistolaatta, asennus Suomenlinnan muuriin.Miten voimme auttaa?