Muistolaatta hautakiveen

Muistolaattaan on kaiverrettu ja patinoitu tekstit, viimeistelynä lakkaus.

Muistolaatta hautakiveen

Hautakiveen voidaan nimikaiverruksen sijaan asentaa muistolaatta, jossa tiedot on kaiverrettu, merkitty kohokirjaimin tai lasermerkattu. Toteutamme muistolaatat eri materiaaleista, joissa muistolaatan koko, muoto ja tekstityyppi toteutetaan toiveen mukaisesti. Hautakiven muistolaatat valmistetaan ammattitaidolla laadukkaista ja säänkestävistä materiaaleista.

Kerromme tässä artikkelissa materiaalivaihtoehdoista, sekä valmistustavoista tarkemmin.

Muistolaatta messinkiä

Klassinen messinkinen muistolaatta on aina kaunis vaihtoehto.

Muistolaatta. Materiaali messinki, viimeistelynä suojalakkaus

Muistolaatta messinkiä. Laatta patinoitu ja lakattu.

Hautakiven nimilaatta valmistetaan kaivertamalla teksti messinkikilpeen. Teksti voidaan viimeistellä messingin väriseen kilpeen tummaksi patinoimalla, tummaksi patinoituun kilpeen messinginväriseksi kaiverrettuna. Teksti voi olla myös irtokirjaimin, jotka ovat joko messinginväriset tai patinoidut. Messinkinen muistolaatta voidaan valmistaa myös eri muotoon. Perinteisen suoran tai ovaalin muodon lisäksi on mahdollista toteuttaa muistolaatta toivottuun muotoon tai malliin leikattuna, esimerkiksi veneen muotoon. Myös materiaalin paksuus antaa lisämahdollisuuksia. Kaiverrus voidaan toteuttaa myös kerrostamalla kilpeä ja muotoa. Hionta ja lakkaus viimeistelee kilven ja myös suojaa sitä sään vaikutuksilta. Halutessa muistolaatta voidaan jättää lakkaamatta, jolloin sään vaikutus tulevat ajan myötä kilvessä näkyviin.

Kiinnitysvaihtoehtoina messingistä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein. Kevyemmät pysyvät kiinni myös liimaamalla.

Messingistä voidaan kaivertaa myös symboli.

Muistolaatta-nuottiavain. materiaali messinki.

Muistolaatan lisäkaiverrus

Teemme vanhoihin muistolaattoihin lisäkaiverruksia, samalla entisöimme koko kilven. Jos ajan patinan halutaan näkyvän muistolaatassa, sitä ei viimeistellä lakkauksella.

Lisäkaiverrus vanhaan hautalaattaan. Messinkinen hautakilpi uudelleenkaiverrettu ja viimeistelty lakkauksella.

Muistolaatta alumiinia

Muistolaatta on kaiverrettu luonnonväriin anodisoituun alumiinikillpeen.

hautakiven nimilaatta -materiaalina alumiini on kestävä. Luonnonvärieloksoitu alumiini on pinnaltaan valmiiksi tyylikäs ja kestävä ilman minkäänlaista käsittelyä. Alumiininen muistolaatta voidaan myös maalata. Muistolaattaan voidaan myös kaiverruksen tai vaihtoehtona aukileikata symboli, nimi, kuva jne. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien ja kuvien merkkauksen kilpeen. Alumiinista valmistettu symboli voidaan kiinnittää kilven pintaan. Paksu materiaali antaa myös lisämahdollisuuksia. Kaiverrus voidaan toteuttaa esimerkiksi jättämällä tekstiosuus korkeammaksi ja kaivertaa kilpeä tekstin ympäriltä. Myös alumiinista voidaan kaivertaa  erillinen symboli.

Kiinnitysvaihtoehtoina alumiinista valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit, sekä liimaus. Kiinnitys myös korokeholkein.

Muistolaatta ruostumatonta terästä

RST, eli haponkestävä teräs on tyylikäs ja kestävä muistolaattamateriaali. Haponkestävään teräkseen kaiverrettu muistolaatta luo jo materiaalina hillityn vaikutelman.

Muistolaatta on kaiverrettu ruostumattomasta teräksestä. kaiverrus maalattu ja teräslevy hiottu.

Ruostumattomasta teräksestä (haponkestävä teräs) valmistetun hautakiven nimilaatan tekstikaiverrus maalataan haluttuun sävyyn ja pinta hiotaan, jotta teräksen tyylikäs pintakiilto saadaan esiin. Materiaalina ruostumaton teräs on hyvin samankaltainen työstöominaisuuksiltaan, mitä alumiini. Muistolaattaan voidaan kaiverruksen lisäksi esimerkiksi aukileikata symboli, kuva tms. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholkein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien ja kuvien merkkauksen muistolaattaan. Symboli voidaan kiinnittää myös irtokirjaimin kilven pintaan. Myös ruostumatonta terästä on eri vahvuuksia, joten myös teräksessä materiaalin paksuus antaa mahdollisuuksia toteuttaa erityyppisiä ratkaisuja.

Kiinnitysvaihtoehtoina ruostumattomasta teräksestä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein.

Nimikyltti oveen, materiaali ruostumaton teräs ja Fisso-koristeruuvit. Nimi lasermerkattu.

 

 

 

 

 

 

 

Muistolaatta lemmikille

Valmistamme myös lemmikkien hautakiven nimilaatat, sekä muistolaatat. Materiaalivaihtoehdot ja niiden työstö kuten tässä artikkelissa. Kuvassa esimerkkinä messingistä valmistetusta suorasta muistolaatasta, mutta muistolaatta voidaan valmistaa esimerkiksi lemmikin hahmon mukaan. Myös lemmikin kuva on mahdollista lasermerkata muistolaattaan. Kerro toiveesi ja kysy lisää hyvin monipuolisista tavoista toteuttaa lemmikin muistolaatta.

Lemmikin muistolaatta, materiaali messinki. Hiottu ja suojalakattu

 

 

 

 

 

 

 

 

Miten voimme olla avuksi? Ota yhteyttä.Miten voimme auttaa?