Muistolaatta hautakiveen

Muistolaatta messinkiä. Teksti ja kuva kaiverrettu ja maalattu, viimeistelynä lakkaus. Muistolaatan materiaali 5mm. messinki.

Muistolaatta hautakiveen

Toteutamme muistolaatat eri materiaaleista. Muistolaatan materiaali, koko, muoto ja tekstityyppi toteutetaan toiveen mukaisesti. Muistolaatat valmistetaan ammattitaidolla laadukkaista ja säänkestävistä materiaaleista.

Kerromme tässä artikkelissa materiaalivaihtoehdoista, sekä valmistustavoista tarkemmin.

Muistolaatta messinkiä

Klassinen messinkinen muistolaatta on  kaunis ja kestävä vaihtoehto.

Muistolaatta. Materiaali messinki, viimeistelynä suojalakkaus

Hautakiveen voidaan nimikaiverruksen sijaan asentaa muistolaatta. Muistolaatta valmistetaan kaivertamalla teksti messinkikilpeen. Teksti voidaan viimeistellä messingin väriseen kilpeen tummaksi patinoimalla, tai tummaksi patinoituun kilpeen messinginväriseksi kaiverrettuna. Teksti voi olla myös irtokirjaimin, jotka ovat joko messinginväriset tai patinoidut. Messinkinen muistolaatta voidaan valmistaa myös eri muotoon. Perinteisen suoran tai ovaalin muodon lisäksi on mahdollista toteuttaa muistolaatta toivottuun muotoon tai malliin leikattuna, kuten esimerkiksi veneen muotoon. Myös materiaalin paksuus antaa lisämahdollisuuksia. Kaiverrus voidaan toteuttaa myös kerrostamalla kilpeä ja muotoa.

Hionta ja lakkaus viimeistelee kilven ja myös suojaa sitä sään vaikutuksilta. Halutessa muistolaatta voidaan jättää lakkaamatta, jolloin sään vaikutus tulevat ajan myötä kilvessä näkyviin.

Kiinnitysvaihtoehtoina messingistä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein. Kevyemmät pysyvät kiinni myös liimaamalla.

Messingistä voidaan kaivertaa myös symboleja.

Muistolaatta-nuottiavain. materiaali messinki.

Muistolaatan lisäkaiverrus

Teemme vanhoihin muistolaattoihin myös lisäkaiverruksia ja samalla entisöimme koko kilven. Jos ajan patinan halutaan näkyvän muistolaatassa, sitä ei viimeistellä lakkauksella.

Lisäkaiverrus vanhaan hautalaattaan. Messinkinen hautakilpi uudelleenkaiverrettu ja viimeistelty lakkauksella.

Muistolaatta alumiinia

Muistolaatta luonnonväriin anodisoitua alumiinia. Tekstit kaiverrettu ja maalattu.

Muistolaattana alumiini on kestävä ja ajaton. Luonnonvärieloksoitu alumiini on pinnaltaan valmiiksi tyylikäs ja kestävä ilman minkäänlaista käsittelyä. Alumiininen muistolaatta voidaan kuitenkin viimeistellä maalaamalla. Muistolaattaan voidaan myös aukileikata symboli, nimi tai kuva. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien ja kuvien tarkan merkkauksen muistokilpeen. Materiaalin vahvuus antaa myös lisämahdollisuuksia; kaiverrus voidaan toteuttaa esimerkiksi jättämällä tekstiosuus korkeammaksi ja kaivertaa kilpeä tekstin ympäriltä.

Kiinnitysvaihtoehtoina alumiinista valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit, sekä liimaus. Kiinnitys myös korokeholkein.

Muistolaatta ruostumatonta terästä

RST, eli haponkestävä teräs on tyylikäs ja kestävä materiaali. Haponkestävään teräkseen kaiverrettu muistolaatta luo jo materiaalina tyylikkään ja kestävän vaikutelman.

Muistolaatta ruostumatonta terästä, kuva ja teksti lasermerkattu.

Ruostumattomasta teräksestä (haponkestävä teräs) valmistetun muistolaatan tekstikaiverrus maalataan haluttuun sävyyn ja pinta hiotaan, jotta teräksen tyylikäs pintakiilto saadaan esiin. Materiaalina ruostumaton teräs on hyvin samankaltainen työstöominaisuuksiltaan, mitä alumiini. Muistolaattaan voidaan kaiverruksen lisäksi esimerkiksi aukileikata symboli tai kuva. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholkein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien ja kuvien tarkan merkkauksen muistolaattaan. Symboli voidaan kiinnittää myös irtokirjaimin kilven pintaan.

Kiinnitysvaihtoehtoina ruostumattomasta teräksestä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein.

Katso kaikkien muistolaattojen tarkemmat tiedot täältä.

 

lemmikin muistolaatta

Muistolaatta koiralle, messinkiä. Teksti kaiverrettu ja patinoitu, pinta lakattu.

Valmistamme lemmikin muistolaatan toiveen mukaiseen muotoon ja kokoon. Muistolaatta on mahdollista toteuttaa esimerkiksi lemmikin hahmona. Lemmikin muistolaattaan voidaan teksti joko kaivertaa, lasermerkata tai kiinnitään teksti irtokirjaimin. Myös symbolien kaiverrus tai lasermerkkaus.

Muistolaatat valmistetaan ammattitaidolla laadukkaista materiaaleista. Muistolaatta valmistetaan toiveen mukaisesti joko messingistä, teräksestä (RST), alumiinista tai kuparista. Myös muut materiaalit mahdollisia. Esimerkkikuvien jälkeen lisätietoa muistolaattojen valmistusmateriaaleista.

Muistolaatta kissalle. Materiaali ruostumaton teräs. Teksti ja kuva lasermerkattu.

Lähetämme muistolaatat valintanne mukaan joko kotiin tai lähimpään noutopisteeseen. Myös mahdollisuus noutaa meiltä Lahdesta.

Lemmikin muistolaatta patinoitua messinkiä. Teksti kaiverrettu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Miten voimme auttaa?