Muistolaatta hautakiveen

Muistolaattaan on kaiverrettu ja patinoitu tekstit, viimeistelynä lakkaus.

Muistolaatta hautakiveen

Hautakiveen voidaan nimikaiverruksen sijaan asentaa muistolaatta, jossa tiedot on kaiverrettu, merkitty kohokirjaimin tai lasermerkattu. Toteutamme muistolaatat eri materiaaleista, joissa muistolaatan koko, muoto ja tekstityyppi toteutetaan toiveen mukaisesti. Hautakiven muistolaatat valmistetaan ammattitaidolla laadukkaista ja säänkestävistä materiaaleista.

Kerromme tässä artikkelissa materiaalivaihtoehdoista, sekä valmistustavoista tarkemmin.

Muistolaatta messinkiä

Klassinen messinkinen muistolaatta on  kaunis ja kestävä vaihtoehto.

Muistolaatta. Materiaali messinki, viimeistelynä suojalakkaus

Muistolaatta messinkiä. Laatta patinoitu ja lakattu.

Muistolaatta valmistetaan kaivertamalla teksti messinkikilpeen. Teksti voidaan viimeistellä messingin väriseen kilpeen tummaksi patinoimalla, tai tummaksi patinoituun kilpeen messinginväriseksi kaiverrettuna. Teksti voi olla myös irtokirjaimin, jotka ovat joko messinginväriset tai patinoidut. Messinkinen muistolaatta voidaan valmistaa myös eri muotoon. Perinteisen suoran tai ovaalin muodon lisäksi on mahdollista toteuttaa muistolaatta toivottuun muotoon tai malliin leikattuna, kuten esimerkiksi veneen muotoon. Myös materiaalin paksuus antaa lisämahdollisuuksia. Kaiverrus voidaan toteuttaa myös kerrostamalla kilpeä ja muotoa.

Hionta ja lakkaus viimeistelee kilven ja myös suojaa sitä sään vaikutuksilta. Halutessa muistolaatta voidaan jättää lakkaamatta, jolloin sään vaikutus tulevat ajan myötä kilvessä näkyviin.

Kiinnitysvaihtoehtoina messingistä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein. Kevyemmät pysyvät kiinni myös liimaamalla.

Messingistä voidaan kaivertaa myös symboleja.

Muistolaatta-nuottiavain. materiaali messinki.

Muistolaatan lisäkaiverrus

Teemme vanhoihin muistolaattoihin myös lisäkaiverruksia ja samalla entisöimme koko kilven. Jos ajan patinan halutaan näkyvän muistolaatassa, sitä ei viimeistellä lakkauksella.

Lisäkaiverrus vanhaan hautalaattaan. Messinkinen hautakilpi uudelleenkaiverrettu ja viimeistelty lakkauksella.

Muistolaatta alumiinia

Muistolaatta on kaiverrettu luonnonväriin anodisoituun alumiinikillpeen.

Muistolaattana  alumiini on kestävä ja ajaton. Luonnonvärieloksoitu alumiini on pinnaltaan valmiiksi tyylikäs ja kestävä ilman minkäänlaista käsittelyä. Alumiininen muistolaatta voidaan kuitenkin viimeistellä maalaamalla. Muistolaattaan voidaan myös aukileikata symboli, nimi tai kuva. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien ja kuvien tarkan merkkauksen muistokilpeen. Materiaalin vahvuus antaa myös lisämahdollisuuksia; kaiverrus voidaan toteuttaa esimerkiksi jättämällä tekstiosuus korkeammaksi ja kaivertaa kilpeä tekstin ympäriltä.

Kiinnitysvaihtoehtoina alumiinista valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit, sekä liimaus. Kiinnitys myös korokeholkein.

Muistolaatta ruostumatonta terästä

RST, eli haponkestävä teräs on tyylikäs ja kestävä muistolaattamateriaali. Haponkestävään teräkseen kaiverrettu muistolaatta luo jo materiaalina tyylikkään ja kestävän vaikutelman.

Muistolaatta on kaiverrettu ruostumattomasta teräksestä. kaiverrus maalattu ja teräslevy hiottu.

Ruostumattomasta teräksestä (haponkestävä teräs) valmistetun hautakiven nimilaatan tekstikaiverrus maalataan haluttuun sävyyn ja pinta hiotaan, jotta teräksen tyylikäs pintakiilto saadaan esiin. Materiaalina ruostumaton teräs on hyvin samankaltainen työstöominaisuuksiltaan, mitä alumiini. Muistolaattaan voidaan kaiverruksen lisäksi esimerkiksi aukileikata symboli tai kuva. Jos muistolaatta kiinnitetään hautakiveen korokeholkein, jää aukileikkaus kauniisti irti kiven pinnasta. Muistolaatan teksti voidaan myös lasermerkata. Lasermerkkaus mahdollistaa symbolien ja kuvien tarkan merkkauksen muistolaattaan. Symboli voidaan kiinnittää myös irtokirjaimin kilven pintaan.

Kiinnitysvaihtoehtoina ruostumattomasta teräksestä valmistetulle muistolaatalle ovat piilokiinnitys tai läpiruuvit. Kiinnitys myös korokeholkein.

Nimikyltti oveen, materiaali ruostumaton teräs ja Fisso-koristeruuvit. Nimi lasermerkattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso kaikkien muistolaattojen tarkemmat tiedot täältä.

 

Muistolaatta lemmikille

Valmistamme myös lemmikkien hautakiven nimilaatat, sekä muistolaatat. Materiaalivaihtoehdot ja niiden työstö kuten tässä artikkelissa aiemmin kerrottu. Kuvassa esimerkki messingistä valmistetusta suorasta muistolaatasta. Muistolaatta voidaan valmistaa myös muun muotoisena, esimerkiksi lemmikin hahmon mukaan. Myös lemmikin kuva on mahdollista lasermerkata muistolaattaan. Kerro toiveesi ja kysy lisää eri mahdollisuuksista toteuttaa lemmikin muistolaatta.

Lemmikin muistolaatta, materiaali messinki. Hiottu ja suojalakattu

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso muistolaattojen tarkemmat tiedot täältä.

 Miten voimme auttaa?