Numerokilpi saareen

Numerokilpi saareen valkoisella alumiinipohjalla mustat tarrateksti

Numerokilpi saareen

Kuntien osoitejärjestelmien ohjeissa ja suosituksissa pyritään siihen, että myös loma-asutusalueet ja rakennetut saaret ovat kunnan osoitejärjestelmän piirissä. Tavoitteena on, että jokaisella tontilla ja rakennuspaikalla, käyttötarkoituksesta riippumatta, tulee olla osoite. Tämä osoite muodostuu nimestä (katu, tie tms.) ja osoitenumerosta. Poikkeustapauksessa alueen nimestä ja osoitenumerosta. Tämä osoite tulee myös olla merkitty maastoon.

Osoitetieto on myös tärkein paikannustapa, joka hätätilanteessa välitetään pelastustoimelle tehtävän sijaintitietona. Tässä asiassa koordinaattipaikannukseen perustuvat ohjelmat eivät korvaa osoitetietoa ja osoitenumerokilpeä.

Numerokilven sijoittaminen

Kun kiinteistölle saaressa tai mantereella kuljetaan pääasiassa veneellä, osoitenumerokilpi sijoitetaan rantautumispaikan tuntumaan siten, että se näkyy järven suuntaan. Numerokilpi voidaan siis sijoittaa omalla tolpalla rannan tuntumaan, kiinnittää laituriin tai näkyvästi rakennuksen seinään. Maateitse kuljettaessa rakennuspaikan numerokilpi kiinnitetään rakennuspaikan kohdalle tai rakennuksen seinään.

Kuinka hankin numerokilven?

Osoitenumerokilven hankkiminen, kiinnittäminen, kunnossapito ja opastuksen riittävyyden arviointi ovat kiinteistön omistajan tai haltijan vastuulla.

Saat meiltä vaivattomasti kuntien osoitejärjestelmä -ohjeen mukaisesti valmistetut numerokilvet. Numerokilven materiaali on 2 mm valkoista alumiinia, numerokorkeus 20 cm, materiaali kiiltävää mustaa tarraa. Kyltin leveys numeroiden määrästä riippuen on 23-84cm. Saat meiltä tarvittaessa myös numerointikilpeen tolpan kiinnitystarvikkeineen, sekä betonianturan tolpan maahan kiinnittämistä varten.

Ota yhteyttä!

 Miten voimme auttaa?